2015. március 23., hétfő

Szepes Mária és a Pszichografológia


Nemcsak hosszú életet, de gazdag életművet is magáénak tudhat Szepes Mária (1908-2007). Gyerekkönyveket, filmforgatókönyveket, tudományos-fantasztikus könyveket is írt, ám neve elsősorban ezoterikus műveiről ismert.
A spirituális tanítóként is számon tartott szerzőnek „a rendszerváltás után számos, korábban kéziratban fekvő ezoterikus könyve jelent meg.” – írja a wikipedia. Vélhetően ezek egyike a Pszichografológia, mely első ízben 1990-ben jelent meg, majd 1997-ben ismét kiadásra került.
Az első kiadás alcíme „az erővonalak metafizikája; az írásban rejlő jelképek olvasásának tankönyve”, a másodiké röviden: „Jellemkották”.
Az első és a második kiadás borítóján hasonló képi elemeket is láthatunk.
Aki szeretne elmélyedni a grafológiában, annak sajátos szemlélete miatt, érdemes áttanulmányoznia vagy könyvtárába begyűjtenie. Aki a titokzatosat vagy a különöset keresi az írásban, netán a bűn, a hatalom, a szexualitás, devianciák vagy személyiségzavarok kutatója, annak is ajánlható. E könyv érdekes mozzanatokkal, meglátásokkal segítheti az íráselemzők munkáját, ám az nem várható tőle, hogy tankönyvszerűen betekintést adjon abba, hogyan lehet a kézírásból a személyiséget a maga egészében feltárni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése