2015. november 16., hétfő

Arno Müller és a grafológia

Arno Müller

A német szakember 1930 márciusában született Stuttgartban. Pszichológiát tanult Tübingenben és Freiburgban, majd ott kezdett ténykedni már tudományos munkatársként, s elkészítette doktori disszertációját 1956-ra, melynek címe magyarul: „A grafológia lehetőségei és korlátai a balesetveszély diagnosztikai úton történő felismerésében”.
1962-től A Saar-vidéki egyetem pszichológiai vizsgálati tanszékét vezette. Itt főként közlekedéspszichológiai kutatásokat végeztek. Dr. Arno Müller a professzori minősítését 1976-ban az ittas vezetők kapcsán készített tanulmánya alapján kapta. 1994-ben ment nyugdíjba. Nem sokkal a 75. születésnapja előtt hunyt el, 2005-ben lakhelyén Waldmohrban.
Pszichológiai és grafológiai tanulmányokat is közzétett. De Arno Müller személyét és munkásságát az asztrológusok is számon tartják. Eredeti kéziratokat is gyűjtött. Ezek közül választott az „Ismert nők Stuart Máriától Teréz anyáig. Személyiség, életút, kézíráselemzésc. könyvéhez, mely 2002-ben jelent meg. Ezzel nemcsak betetőzte életművét, de a történelem és eredetkutatás iránti érdeklődése is megnyilatkozhatott benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése