2016. április 10., vasárnap

120 éve született Eric Singer

Eric Singer 1896. április 10-én született egy bukovinai városban az Osztrák-Magyar Monarchia területén. Jogot végzett, majd ügyvédként dolgozott Bécsben. Ekkor már foglalkozott irodalommal is (verseket, elbeszéléseket írt). Singer Ausztriában alapozta meg pszichológiai és grafológiai ismereteit. 1938-ban Svájcba költözött, ahol folytatta tanulmányait. Több forrás Klages tanítványaként említi. Hamarosan Londonban telepedett le. A szigetországban ismert grafológus lett. Singer egyre inkább az angol írásra kezdett specializálódni, az én szimbólumokat is kutatta. Tanította is a grafológiát, tanítványa volt például Francis T. Hilliger.
Eric Singer 1949-ben jelentette meg első angol nyelvű grafológiai témájú könyvét (Graphology for Everyman) ezt követték a The Graphologist’s Alphabet, a Handwriting and Marriage; és végül 1954-ben a Personality in Handwriting.
Singer 64 évesen, 1960 májusában hunyt el Londonban. 1969-ben jelent meg a korábbi publikációiból összeállított válogatásként A Manual of Graphology c. könyv.
És létezik még egy feladatokat tartalmazó kvíz-könyve is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése