2018. december 28., péntek

75 éve született Gulyás Jenő István

Gulyás Jenő István
1943. december 28-án született Gulyás Jenő István. Grafológus és írásszakértő volt, és színes életútja sokféle más tevékenységet is hozott: volt segédszínész, mérnök-tanár, programfejlesztő-pedagógus, andragógus, bölcsész, újságíró is. A grafológiához a segítés szándéka vonzotta. E szakterületen tanulmányait Z. Gánti Péter négyéves grafológusképzőjén 1994-ben fejezte be. S már akkor a Grafológia Intézetnél dolgozott fontos pozícióban. Nem sokkal később felnőttképzési tapasztalatával saját oktatási intézetet alapított, mely 2000-től Grafodidakt Grafológusképző és Személyiségfejlesztő Központ néven működött. Folyóiratot indítottak és több szakmai kiadványt is megjelentettek.
Gulyás Jenő István nevét a rendszerszemléletű grafológia elterjesztőjeként, a holisztikus grafológia megalapozójaként, valamint a grafokontroll (öngrafoterápia) viselkedéstani módszer képviselőjeként ismerhetik.
Mindvégig aktívan részt vállalt a hazai grafológiai életben, ezért is lehetett a Magyar Írástanulmányi Társaság tiszteletbeli tagja. Már bő tíz esztendeje, hogy 2008 augusztusában távozott az élők sorából.

1 megjegyzés:

  1. Sokoldalúságát már gyermekkori barátomként tapasztalhattam.
    Korán itt hagyott bennünket fával együtt.
    Nyugodjanak békében!

    VálaszTörlés