2019. szeptember 19., csütörtök

Rákosné otthonában

A Képes Újság 1978 februárjában Az írás mindent elárul? címmel közölt egyoldalas cikket Rákosné Ács Kláráról a történelmi grafológia hazai úttörőjéről és tevékenységéről. A Rákosnét is megszólaltató cikk azért érdemel figyelmet, mert a népszerű hetilap – nevéhez hűen  képeket is közölt az akkor 78 esztendős pszichografológusról. Nem is akármilyeneket!


Az egyik fotón nemcsak őt magát, hanem privát környezetét, azaz otthonának részletét is láthatjuk. (A házat, ahol élt, nemrégiben bemutattuk.)  A másik fotó, amely az előtte nyugvó füzetről készült Rákosné Ács Klára kézzel írott sorait tartalmazza, amelyet bizonyára érdeklődéssel szemlél minden íráselemző. Ennek egy részletét alább adjuk közre.

1 megjegyzés:

  1. Jól emlékszem erre a gyönyörű szekrényre, ami a fotón is van. Néhányszor jártam Kláránál, kedves emlékként őrzöm. Az egyik esetben elkísért a Férjem is, akinek akkor a lábával volt probléma és megosztottam az aggodalmaimat Klárával. Nagy kérdés volt számomra, hogy nekivágjunk-e a tervezett külföldi útnak vagy sem, ilyen állapotban. Erre Klára lerakott a Férjem elé egy A/4-es üres lapot és kérte, hogy írja el a számokat 1-10-ig.
    Aztán megkérte, hogy írjon le egy mondatot és írja alá.
    Aztán Klára kézbe vette az írást, hosszasan nézegette és azt mondta: "nyugodtan elutazhattok, nem lesz semmi gond". Valóban el is utaztunk és úgy lett, ahogy Klára mondta, szinte gyógyult lábbal értünk vissza Mo-ra. Klára látnoki képességekkel megáldott grafológus volt. Őrzöm a találkozásaink emlékét. W. Barna Erika

    VálaszTörlés