2018. január 1., hétfő

Alfred Nahon, grafológus és ufológus

Alfred Nahon
Alfred Nahon 1911 decemberében a franciaországi Toulonban született, ám felnőttkorában lakóhelye a svájci Lausenne lett.
Még 18 éves sem volt, amikor folyóiratot alapított „Notre Plume” (kb. mi tollunk) névvel ifjú szerzők számra. Később is foglalkozott irodalommal.
A filozófia és a pszichológia professzora lett, foglalkozott fiziognómiával és grafológiával is. Alfred Nahon az ún. háromdimenziós grafológia megalkotója, melyről könyve is megjelent.
Nahon neve a földönkívüliekkel kapcsolatos információk és szervezetek kapcsán lett ismert. 1953-ban csatlakozott egy francia csoporthoz, majd 1954 októberében Lausenne-i székhellyel megalapította a Globalista Bolygóközi Szövetséget (AMI), melynek elnöke lett. Nem sokkal később A Bolygóközi Kurír alapítója és vezetője lett (1955–1969).
A hetvenes évektől kezdte közzétenni a Holdon a földönkívüliek létét bizonyító információkat. Magyar nyelven elérhető könyve is ezek közé tartozik. A Földönkívüliek – Extraterrestrials – A rejtélyes égitest 1991-ben jelent meg hazánkban, szerzője azonban 1990-ben elhunyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése